Den nya boken Ordkonst – alla har fantasi är en bok som myllrar av ordkonst och inspirerande övningar, som får barn och unga att hitta fantasi i vardagen i det som skrivs, berättas och skapas. Boken innehåller över 100 övningar, bland annat Skål för berättelsen, Budskapsbullar och Den farliga tandborstningen. Boken ger ny inspiration till att skriva och berätta men framförallt till att leka med ord. I boken får man konkreta tips och övningar som lockar fram skaparglädjen och ger ett lustfyllt förhållande till språk. Som lärare kan man använda boken för att förgylla undervisningen, som förälder kan man pröva på språkstimulerande ordbus och som skribent kan man stilla sin skrivarlängtan. Vem som helst kan alltså använda boken som inspiration. Boken ges ut av Sydkustens landskapsförbund och i den medverkar 28 ordkonstnärer från hela Svenskfinland med sina allra bästa tips för hur man ska få glöd i pennan och inspirationen att flöda.

Webbplatsen www.ordkonst.fi (avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)innehåller allt man vill veta om ordkonst. Den kommer att fungera som en samlande portal för ordkonst på svenska och bland annat belysa vad ordkonst är, lyfta fram aktuella och spännande projekt, läger, ordverkstäder och reportage samt tipsa om läsande, litteratur och böcker, evenemang, länkar och övrig spännande information för pedagoger, familjer, barn och unga, det vill säga för alla.

Mera information fås också av kulturproducent Michelle Mattfolk, e-postadress michelle.mattfolk@sydkusten.fi, samt på webbplatserna www.sydkusten.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) och på www.ordkonst.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).